search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:03
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Κανονική χώρα σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που παράγουμε

12.07.2018 19:28
Κουτσούμπας: Κανονική χώρα σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που παράγουμε - Media
 
“Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν ‘δίκαιη’ ανάπτυξη και η ΝΔ με την ‘ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω’ κοροϊδεύουν τον λαό ότι μπορεί να παίρνει ανάσες μέσα στην ασφυξία της εκμετάλλευσης, ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος καπιταλισμός όπου και τα κέρδη των ομίλων θα αυγαταίνουν και οι εργαζόμενοι θα ευημερούν” ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Ικαρία.
 
Είπε οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “στήνουν το γνωστό δικομματικό καυγά για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και να κρύψουν τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους”, ενώ πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέτυχε, εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ως ο πιο καλός ο μαθητής, “
 
Είπε ότι ο πρωθυπουργός “έχει το θράσος να κοροϊδεύει ότι η Ελλάδα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια” προσθέτοντας “πώς γίνεται να βγαίνουμε από τα μνημόνια και να παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι των μνημονίων, ο λαός να φορτώνεται με ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2022 και το 2060, να έχουν ήδη ψηφίσει τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, αυτό μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει”.
 
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “δεν αμφισβητούμε την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και κάποιους ασταθείς και μικρούς ρυθμούς -προς το παρόν- ανάκαμψης, που εμφανίζονται φέτος”, επισημαίνοντας “μετά από 9 χρόνια οικονομικής κρίσης, με απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα, είναι λογικό κι επόμενο να έχουμε ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών”.
 
Υπογράμμισε ότι όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα δεν εννοεί ότι θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά “εννοεί επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα, όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων”.
 
“Το μεγαλύτερο μνημόνιο διαρκείας είναι οι ίδιες οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις οποίες υλοποιεί κατά γράμμα η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ στην ίδια ρότα βρίσκονται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν πάλι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του νέου χαλίφη” τόνισε, προσθέτοντας “όμως θέλουμε να τελειώνουμε με όλες τις πολιτικές που μας γονατίζουν. Είτε αυτές υλοποιούνται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”.
 
Είπε ότι η καπιταλιστική Ελλάδα μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο θα είναι ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη, “μια χώρα που ματώνει και θα πληγώνει το λαό της, την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους επαγγελματίες, τους ψαράδες, το επιστημονικό δυναμικό της, τη νεολαία, για να διασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, να υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”.
 
Έκανε λόγο για ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση.
 
Ως προς τις αλληλοκατηγορίες για το ποιός αβαντάρει τον εθνικισμό, την ακροδεξιά, είπε ότι “η ΝΔ, στηρίζοντας εθνικιστικά συλλαλητήρια, ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, μπας και πάρει πίσω τις ψήφους που έχασε, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Μαζί με αυτές τις δυνάμεις καλλιέργησαν το κλίμα της αντιδραστικής οπισθοδρόμησης στα διάφορα συλλαλητήρια των φασιστικών συνθημάτων «εξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα», μαζί φωτογραφίζονταν με τους ναζιστές της ΧΑ στο Καστελόριζο”.
 
Επισήμανε ακόμα ότι κανένας καυγάς δεν μπορεί να κρύψει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στηρίζουν την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, δηλαδή τον στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για μεγαλύτερη γεωστρατηγική εμπλοκή για να πάρει μέρος στη μοιρασιά της λείας και των αγορών στην ευρύτερη περιοχή, ματώνοντας το λαό”.
 
Είπε οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ως σημαιοφόρος στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, αναπτύσσει “στρατηγικές συνεργασίες” με κράτη – δολοφόνους όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, και κοροϊδεύει λέγοντας ότι οι δολοφόνοι των λαών, ΝΑΤΟ – ΕΕ, εγγυώνται την ειρήνη και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
 
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού του λαού σε σχέση με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, και για το ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προοπτική την “ευρωατλαντική ολοκλήρωση” στα Δυτικά Βαλκάνια.
 
“Η πρόσφατη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αυτό ακριβώς το στόχο προωθεί. Για να μπάσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις” υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η λεγόμενη “ευρωατλαντική ολοκλήρωση” στα Βαλκάνια ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ενώ σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών είπε οτι έγινε ” κατ’ εντολή των Αμερικάνων, των Γερμανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφήνοντας τα σπέρματα της διαίρεσης των λαών, αναβίωσης επικίνδυνων εθνικισμών εκατέρωθεν των συνόρων, ενσωμάτωσης σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς”.
 
Μιλώντας και για όσα αποφασίστηκαν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ και με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης έκανε λόγο “για στενότερη πολεμική συνεργασία με την ΕΕ” και “συνέχεια στην πολεμική προετοιμασία με τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως ήδη έχουν αποφασίσει σε προηγούμενες Συνόδους του ΝΑΤΟ”.
 
Κάλεσε σε ισχυροποίηση της πάλης για την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις και τα ξένα στρατηγεία και για να επιστρέψουν τώρα όλοι οι στρατιωτικοί από τις αποστολές εκτός συνόρων.
 
“Σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε” τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, τον λαό, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή και η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας”.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28