search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:13
MENU CLOSE

Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

13.07.2018 05:52
Η Βόρεια Μακεδονία ευχαριστεί την Ελλάδα για τον επαναπατρισμό Σκοπιανών πολιτών  - Media

 

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη Μακεδονική γλώσσα» τόνισε ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans. Μια συνέντευξη πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ένα δημοψήφισμα να κερδίσουμε, μετά να κάνουμε τη συνταγματική αλλαγή και ακολούθως να εγκριθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Πιστεύω ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είμαστε και επίσημα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» τόνισε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που έχει σχετικά με το δημοψήφισμα που θα γίνει στη χώρα του στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ανέφερε.

«Θα είμαι πολύ ανοιχτός, πιστεύω ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη συμφωνία γιατί καλύπτει το πιο ευαίσθητο σημείο, το οποίο αφορά στο ποιοι είμαστε και τι γλώσσα μιλάμε. Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα. Καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά και το τι εννοούμε όταν λέμε Μακεδόνας στην Μακεδονία και τι εννοούν στην Ελλάδα όταν λένε Μακεδονία και Μακεδόνες. Με πολλούς τρόπους είναι ένα τέλος εποχής για τους Μακεδόνες, γεμάτο προκλήσεις και ερωτήματα», ήταν η απάντησή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15