search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Bayeux Tapestry: 93 πέη έχει η εμβληματική ταπετσαρία που απεικονίζει τη νίκη του Γουλιέλμου του Κατακτητή (Video/Photos)

13.07.2018 06:24
Bayeux Tapestry: 93 πέη έχει η εμβληματική ταπετσαρία που απεικονίζει τη νίκη του Γουλιέλμου του Κατακτητή (Video/Photos) - Media

 

Ο Μεσαίωνας θεωρείται ως η εποχή που η έκφραση του ανθρώπου ήταν καταπιεσμένη, τόσο στην αμφίεση, όσο και στην εκφορά του λόγου. Ο καθηγητής George Garnett καθηγητής στο St Hugh’s College, ειδικός στη μεσαιωνική ιστορία, έκανε την εκπληκτική αποκάλυψη σε ένα ακαδημαϊκό συνέδριο.

Ανέλυσε το Bayeux Tapestry ένα κεντημένο ύφασμα μήκους περίπου 70 μέτρων και ύψους 50 εκατοστών, το οποίο απεικονίζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς.

Ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος σε χίλια χρόνια που μέτρησε τον αριθμό των ανδρικών μορίων στο Bayeux Tapestry που απεικονίζει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 1066. Το μεγαλύτερο πέος, όπως λέει, το έχει το άλογο του Γουλιέλμου Α΄ της Αγγλίας (William the Conqueror).

Η ταπετσαρία κεντήθηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Νορμανδού βασιλιά Γουλιέλμου του Κατακτητή επί του βασιλιά της Σαξονίας Harold στη μάχη του Hastings.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37