search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:23
MENU CLOSE

Με «σπάσιμο» της β’ Αθήνας οι επόμενες εκλογές – Σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέβουν υποψήφιοι οι βουλευτές της ΝΔ

13.07.2018 06:40
Μητσοτάκης σε οδηγούς ταξί: Παρερμηνεύθηκαν οι θέσεις μας για την Uber - Επίθεση Λυμπερόπουλου - Media

 

Μετά και το «Ναι» της ΝΔ στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, το μόνο σίγουρο είναι ότι από τις επόμενες εκλογές η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια αλλάζει. 

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνωρίζουν τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ αλλά και τις σκέψεις που υπήρχαν στην Πειραιώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα

Στις χθεσινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του αρχηγού της ΝΔ με τους βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις επιθυμίες του, αλλά όπως σημείωναν στενοί του συνεργάτες, ο ίδιος διατηρεί την τελική απόφαση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δυτικό τομέα, περιοχή όπου ως βουλευτής είχε υψηλή αποδοχή. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο γνωστός αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος που θα πολιτευθεί για πρώτη φορά, όπως και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και δεξί χέρι του Άδωνι Γεωργιάδη με καλές σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος Στέφανος Σταμούλης.

Στον Βόρειο Τομέα θα θέσουν υποψηφιότητα οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται να βρεθεί και ο Νίκος Δένδιας αν και πιθανότερο θεωρείται να θέσει υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα. Στον Βόρειο τομέα θα πολιτευθούν σύμφωνα με πληροφορίες και η Ζωή Ράπτη με τον Μανώλη Γραφάκο.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άννα Ασημακοπούλου και Σοφία Βούλτεψη αναμένεται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στο Νότιο Τομέα, περιφέρεια στην οποία προσανατολίζεται και η Άννα Καραμανλή. Νέα πρόσωπα στο ίδιο ψηφοδέλτιο εκτιμάται ότι θα είναι ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα πολιτευθεί ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε συνεννόηση με το κόμμα. Παρότι έχει δεχθεί σχετικές κρούσεις, φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει το έργο του στον δήμο Γλυφάδας διεκδικώντας νέα θητεία και να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, ο Γιώργος Παπανικολάου.

Όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής (σπάει σε Ανατολική και Δυτική Αττική) οι κύριοι Βορίδης, Οικονόμου, Βλάχος και η κυρία Μαρτίνου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υποψήφιοι στην Ανατολική Αττική, ενώ ο κ. Μπούρας στη Δυτική. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10