Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος: 4 ώρες Κόστος: Μέτριο Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες με προσοχή για να μη λιώσουν. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα σε μία στρώση και τις ραντίζουμε με ½ ποτήρι χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 3-4 ώρες, ενώ στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε ανάποδα.
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε τις φράουλες σε μία στρώση. Τις αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν βράση.
Ανακινούμε την κατσαρόλα για να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να ανακατεύουμε γιατί να διαλυθούν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα με προσοχή.
Ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει πολύ καλά. Ρίχνουμε τις φράουλες ξανά στο σιρόπι και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να διατηρηθεί το σιρόπι πηκτό.
Προσθέτουμε την κουταλιά με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. Αποθηκεύουμε σε βάζα.
Πηγή: tasty-day
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.