search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Δεξιοί και πατριώτες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2029
12-07-2018
16.07.2018 03:00
baltakos-kammenos.png

 

«Δεξιό κόμμα», «ευρύ Πατριωτικό Μέτωπο», «να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους», «απομάκρυνση της αριστερής κυβέρνησης», «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στη χώρα». Τι συνιστούν όλα τα παραπάνω; Είναι οι κεντρικές «αρτηρίες» της κοινής δήλωσης του Παναγιώτη Μπαλτάκου (πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί Αντώνη Σαμαρά) και του Δημήτρη Καμμένου (πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής) με την οποία έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους, απευθυνόμενοι, όπως σημειώνουν, «σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το “Μακεδονία ξακουστή”». 

«Ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό τη διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», δηλώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέροντας πως πρόεδρος στο πατριωτικό κόμμα θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Θουκυδίδης και… Νονός 

«Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του ελληνικού λαού. Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στη χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας. Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας» γνωστοποιούν οι Π. Μπαλτάκος και Δ. Καμμένος που καταλήγουν στην ανακοίνωση τους με Θουκυδίδη: «Και παρά δύναμιν τολμηταί»… 

Μιλώντας για το νέο εγχείρημα… στα δεξιά της Δεξιάς, ο Μπαλτάκος ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα πως δεν είμαστε βαλτοί από κανέναν, και δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά σε κανέναν. Μίλησε για ένα κόμμα «αμιγώς δεξιό», δηλώνοντας πως αν και τρέφει εκτίμηση για τον Φράγκο Φραγκούλη δεν έχει μιλήσει μαζί του. Από την πλευρά του ο Δ. Καμμένος, στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «ό,τι σέβεται τους θεσμούς, είναι δεξιό. Εμείς λέμε ότι για το καλό του τόπου πρέπει να κινηθούμε δεξιά» και πως «αν δεν μονιάσουμε μεταξύ μας, θα μας φάνε οι αριστεροί», έκανε λόγο για επαφές με κόμματα στα δεξιά αλλά, όπως είπε, «δεν θα έχουμε καμία επαφή με ακραίους τύπου Χρυσή Αυγή». 

Με μια ανάρτηση στα social media «υποδέχθηκε» ο αρχηγός των ΑΝΕΛΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την κίνηση Μπαλτάκου και Δ. Καμμένου. Πόσταρε μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το κινηματογραφικό αριστούργημα «Ο Νονός» με τον Μάρλον Μπράντο ως «Βίτο Κορλεόνε» να δέχεται χειροφίλημα και σχολίασε: «Ο Εσκομπάρ ανατρέπει και τους αιώνιους αντιπάλους, τοπικός νονός ο πρόσφατα αγορασμένος Ολυμπιακός και υποτακτικός conciliore ο μέχρι εχθές Παναθηναϊκός. Θαύμα!!! Όταν θα έλθουν οι ομοσπονδιακοί να δούμε πού θα τρέχουν όλοι μαζί». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:43