search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:26
MENU CLOSE

Και κοινή συνέντευξη Τύπου Πούτιν – Τραμπ μετά τη συνάντηση των δύο

13.07.2018 13:02
Και κοινή συνέντευξη Τύπου Πούτιν - Τραμπ μετά τη συνάντηση των δύο - Media

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση τους στο Ελσίνκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος δεν είναι υποχρεωτική σε μια τέτοια συνάντηση.

« Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου θα πραγματοποιηθούν απευθείας από τους δύο προέδρους» τόνισε ο Πεσκόφ.

Οι Πούτιν και Τραμπ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην συνάντηση θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, καθώς και επίκαιρα θέματα της διεθνούς ατζέντας. Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε οτι οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου οτι η Γερμανία είναι « όμηρος» της Ρωσίας εξαιτίας της εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό άεριο, δεν πρόκειται να επισκιάσουν την συνάντηση των δύο ηγετών. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυό τους ήταν στο περιθώριο διεθνούς Συνόδου τον Νοέμβριο στο Βιετνάμ.

Στο μεταξύ η καθημερινή ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, δημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον επιμένει να θέτει εγγράφως τις ανησυχίες της σχετικά με τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα αυτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:25