search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Λάρισα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του μητροπολίτη Ιγνάτιου – Ενταφιάστηκε στην αυλή εκκλησίας (Photos/Video)

14.07.2018 14:17
Λάρισα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του μητροπολίτη Ιγνάτιου - Ενταφιάστηκε στην αυλή εκκλησίας (Photos/Video) - Media

 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της Λάρισας για να αποχαιρετήσει τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο στην τελευταία του κατοικία.

 Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τοπικών θεσμικών παραγόντων της Λάρισας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δήλωση του σημείωσε πως ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της ιεραρχίας της εκκλησίας, βοήθησε το έργο της εκκλησίας και αγωνίστηκε με όλες της δυνάμεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε».

O δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στον επικήδειο λόγο του είπε μεταξύ άλλων ότι η Λάρισα αποχαιρετά με συγκίνηση τον ακούραστο Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, τον πνευματικό της ηγέτη, τον καρτερικό και ανεξίκακο Ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον επικήδειο λόγο του επεσήμανε ότι «η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αλλά και η Θεσσαλία ευλογήθηκαν από τον θεό να έχουν Μητροπολίτη τον Μακαριστό Ιγνάτιο». 

Σημειώνεται πως το σημείο αναπαύσεως του Μητροπολίτη Ιγνατίου στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου υπήρξε προσωπική του επιθυμία.

Φωτογραφίες & βίντεο από το onlarisa.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:33