search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:33
MENU CLOSE

Ληγμένα αντικαταθλιπτικά σε πρόσφυγες καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών

14.07.2018 15:21
Διώχνουν από τα σπίτια τους πρόσφυγες που μένουν σε διαμερίσματα - Τι απαντά το υπουργείο - Media

 

Τη χορήγηση ληγμένων αντικαταθλιπτικών σε πρόσφυγες της δομής στον Σκαραμαγκά, καταγγέλλει -μεταξύ άλλων- η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) ζητώντας άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. 

«Προσφάτως η ΕΝΕ κατέστη αποδέκτης καταγγελιών σχετικά με την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με την επίμαχη καταγγελία, από τον Φεβρουάριο του έτους 2018, οπότε και αποχώρησαν από την συγκεκριμένη Δομή οι υπηρεσίες και το προσωπικό των ΜΚΟ και του Ερυθρού Σταυρού, παρουσιάζονται σημαντικές και συστηματικές ελλείψεις σε φάρμακα, ενώ το απασχολούμενο υγειονομικό προσωπικό στερείται βασικών υλικών πόρων και διευκολύνσεων, όπως π.χ. τηλέφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο, που είναι απαραίτητα για παράδειγμα για το κλείσιμο ραντεβού με παρόχους υπηρεσιών υγείας. Επιπλέον, συχνά η Δομή παραλαμβάνει φάρμακα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχουν λήξει, όπως αντικαταθλιπτικά και άλλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

»Επιπλέον, μεταξύ των 2.500 μεταναστών που διαμένουν εκεί, υπάρχουν πολλοί με χρόνια νοσήματα (διαβήτη, ψυχιατρικά και νευρολογικά νοσήματα κτλ) χωρίς να παρακολουθούνται δεόντως και η πορεία της εξέλιξης της υγείας τους εναποτίθεται στην καλή προαίρεση ατόμων που δεν έχουν τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια για τον σκοπό αυτόν. Ενδεικτικά, αναφέρεται περιστατικό τοκετού στην εν λόγω Δομή, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από νοσηλευτές… Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο ΚΦΠ Σκαραμαγκά.

Με άλλα λόγια, δυσχεραίνεται ή ακόμη καθίσταται αδύνατη η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους μετανάστες.

Σημειωτέον, ότι η ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση τελεί σε γνώση της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Πέραν τούτων το απασχολούμενο υγειονομικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο, καίτοι καλείται να εργαστεί κάτω από συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Όπως πληροφορούμαστε παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στις υπόλοιπες δομές της Αττικής που φιλοξενούνται πρόσφυγες».

«Ενόψει τούτων η ΕΝΕ θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση διερεύνηση των ως άνω καταγγελλομένων από κάθε αρμόδιο προς τούτο φορέα, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αποκατασταθεί η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας και στον τελευταίο συνάνθρωπό μας, που φιλοξενείται στην εν λόγω Δομή», καταλήγει. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:33