search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Προκλητική επιστολή Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας: Νόμιμη η τουρκική εισβολή

14.07.2018 16:15
Ενοχλημένος ο Ακιντζί για μη συνάντηση με Μπορέλ - Media

 

Προκλητική επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί διαβίβασε η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιστολή, που ο Ακιντζί υπογράφει ως λεγόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στις 25 Ιουνίου, 2018, με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κατοχικός ηγέτης χαρακτηρίζει νόμιμη την τουρκική εισβολή, προσθέτοντας ότι η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν πρέπει να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας, αλλά ως μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων.

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ είναι αναγκαία όσο υπάρχει κατοχή της Κύπρου

Η ειρηνευτική διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στον τερματισμό της κατοχής από την Τουρκία, όπως προβλέπουν και αποφάσεις των ΗΕ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την επιστολή Ακιντζί προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η παρουσία και η δραστηριότητα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια «υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

«Προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης , η οποία είναι αναγκαία από την ώρα που υπάρχει κατοχή στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Προδρόμου και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σειρά διαβημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38