12/12/2018 04:08:44

Γυρίζουν την πλάτη στην αξιολόγηση υπουργών με ερωτηματολόγιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Γυρίζουν την πλάτη στην αξιολόγηση υπουργών με ερωτηματολόγιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Δεν προχωράει η αξιολόγηση των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συναντά διαφωνίες και χαμηλό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η βαθμολόγηση των υπουργών παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, καθότι η συμμετοχή των βουλευτών στην αξιολόγησή τους είναι μικρή. Και αυτό διότι από τους 116 βουλευτές (των κυβερνητικών στελεχών εξαιρουμένων) μόλις το 1/4 έχει καταθέσει το βαθμολόγιο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χαρακτηριστικά ότι η λειτουργία μιας κυβέρνησης δεν γίνεται με ερωτηματολόγια, και ότι οι αξιολογήσεις πρέπει να γίνονται στα συλλογικά όργανα. Επίσης διαφωνούν με το γεγονός ότι η βαθμολόγηση ήταν ανώνυμη, παρότι αυτό συνέβη για να μην υπάρχουν προστριβές μεταξύ βουλευτών και υπουργών.

Επίσης, έχουν ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο βαθμολόγησης, δηλαδή με την κλίμακα του 100, αλλά και με το γεγονός ότι στο βαθμολόγιο δεν υπήρχε δυνατότητα συγκεκριμένων παρατηρήσεων για το έργο των υπουργών.

«Ο πρωθυπουργός αξιολογεί τους υπουργούς, το βαθμολόγιο θα μπορούσε να αμφισβητήσει το θεσμικό του αυτό ρόλο» ανέφερε σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του πιθανολογούμενου ανασχηματισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.