search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32
MENU CLOSE

(Δεν) σοκάρει ο ρατσιστής πρώην προπονητής της Κροατίας: «Παίζουμε ενάντια στη Γαλλία και την αφρικανική ήπειρο» (Photo)

15.07.2018 06:00
(Δεν) σοκάρει ο ρατσιστής πρώην προπονητής της Κροατίας: «Παίζουμε ενάντια στη Γαλλία και την αφρικανική ήπειρο» (Photo) - Media

 

Με ρατσιστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην προπονητής και παίχτης της Κροατίας Ιγκόρ Στίματς, το γαλλικό ρόστερ, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου.

Σε post στο Facebook που στη συνέχεια διέγραψε, ο Στίματς γράφει: ”Αναρωτιέμαι αν κανείς ξέρει κόντρα σε ποιόν παίζουμε στον τελικό» απαριθμώντας 13 ποδοσφαιριστές της εθνικής Γαλλίας, οι οποίοι έχουν ρίζες από την αφρικανική ήπειρο. Τέλος σχολίασε: «Αντιμετωπίζουμε τη γαλλική δημοκρατία και την αφρικανική ήπειρο. Ένα δισεκατομμύριο κόντρα σε 4 εκατομμύρια.”

Η δήλωση είναι τουλάχιστον υποκριτική αφού η εθνική Κροατίας είχε στο ρόστερ της το 2014 τους Eduardo και Sammir, 2 μαύρους Βραζιλιάνους γεννημένους στη

Βραζιλία.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη για την κροατική ομάδα που διατηρεί μακρά ιστορία σφιχτού εναγκαλισμού με τον φασισμό, με εθνικιστικές δηλώσεις και ναζιστικούς χαιρετισμούς, όχι μόνο από ”δεύτερα” ονόματα όπως ο Βίδα, αλλα και από σούπερσταρ όπως ο Μόντριτς και ο Μάτζουκιτς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32