search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31
MENU CLOSE

Κουρτς: Η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας σε επίπεδο ασφάλειας

15.07.2018 13:33
Αυστρία: Ικανοποιημένο το 55% με το κυβερνητικό έργο του συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων - Media

 

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς χαιρετίζει θερμά τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» δηλώνοντας ότι «η παροχή μιας έντιμης προοπτικής και ενός αξιόπιστου μονοπατιού προς την ΕΕ για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας σε επίπεδο ασφάλειας, πολιτικό και οικονομικό».

Ζητά την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας σημειώνοντας ότι «η Τουρκία σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη διερεύνηση άλλων μορφών συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία ως γείτονες». 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Κουρτς καλωσορίζει το γεγονός ότι «ένα μεγεθυνόμενος αριθμός κρατών-μελών μοιάζει να συμφωνεί με την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και του Frontex, σε όρους εξουσιοδότησης, προσωπικού και οικονομικής ενίσχυσης, όσο και ως προς τη δημιουργία ισχυρής συνεργασίας με τρίτες χώρες» και προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί αποφάσεις που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την Αυστρία.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της Αυστρίας για την προεδρία της ΕΕ τονίζει ότι «η Αυστρία θα συνεχίσει να εστιάζει στη στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως η ασφάλεια και ο αγώνας κατά της παράνομης μετανάστευσης, στην ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας μέσω της ψηφιακής μετάβασης και στη σταθερότητα στη γειτονία μας».

Τέλος ο Αυστριακός Καγκελάριος υποστηρίζει ότι η ΕΕ οφείλει να συνεχίσει το διάλογο με τη Ρωσία. «Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31