23/10/2019 20:19:37

Στο… εδώλιο του ΕΣΡ ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, Epsilon και ALPHA – Ποιες κατηγορίες τα βαραίνουν;

Στο… εδώλιο του ΕΣΡ ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, Epsilon και ALPHA – Ποιες κατηγορίες τα βαραίνουν; - Media

 

Έρχεται η ώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί να λογοδοτήσουν, έστω και αναδρομικά, για όλες τους τις τηλεοπτικές ατασθαλίες.

Το ΕΣΡ μετά την πολύμηνη ενασχόλησή του, σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, επανέρχεται στον συνηθισμένο του ρόλο, αυτό του ελεγκτή της ομαλότητας και της νομιμότητας της τηλεοπτικής πραγματικότητας.

Το Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Real», στρέφεται πλέον στις παραβάσεις και στις υποθέσεις που μαζεύτηκαν όλο το τηλεοπτικό έτος και η μελέτη τους θα γίνει συνολικά για κάθε ένα κανάλι ξεχωριστά.

Για κάθε σταθμό έχει ανοίξει ξεχωριστός φάκελος και οι υποθέσεις θα ερευνόνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με στόχο τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η κλήση κάθε σταθμού με τη σειρά.

Οι παραβάσεις που μελετούνται αφορούν παράβαση του διαφημιστικού χρόνου, υποβάθμιση προϊόντος, fake news αλλά και κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Οι πηγές μέσα από το ΕΣΡ που επικαλέιται η στήλη της εφημερίδας «Παρόν» αναφέρουν ότι όλα τα κανάλια, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο, έχουν παραβάσεις και ουδείς αναμάρτητος ως τώρα.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.