search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία για δεύτερη φορά στην ιστορία της

15.07.2018 16:55
Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία για δεύτερη φορά στην ιστορία της - Media

 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γαλλία, που επικράτησε 4-2 της Κροατίας σε έναν «μαγικό» τελικό. 

Οι «τρικολόρ» ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και τυχεροί.

Προηγήθηκαν στο 18’ με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς με τους Κροάτρες να «απαντούν» δέκα λεπτά αργότερα με τον Πέρισιτς.

Πριν καλά καλά προλάβουν να χαρούν οι παίκτες του Ντεσάν «χτύπησαν» και πάλι στο 38’ και προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκριζμάν. 

Με δύο τέρματα σε 6 λεπτά (59’ Πογκμπά-65’ Εμπαπέ) η Γαλλία έφτασε στο 4-1, με τον Μάντζουκιτς να μειώνει σε 4-2 στο 69’ ύστερα από τραγικό λάθος του Γιορίς. 

Όσο κι αν προσπάθησαν στο διάστημα που απέμεινε οι Κροάτες δεν είχαν τον τρόπο να μειώσουν. 

Ως εκ τούτου το τρόπαιο κατέληξε σε γαλλικά χέρια, 20 χρόνια μετά από την παρθενική τους «κούπα» σε μια βροχερή απονομή. 

Ο ξέφρενος πανηγυρισμός Μακρόν

“Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τον τελικό του Μουντιάλ σήμερα. Και όταν αυτό συνέβη το πανηγύρισε και με το παραπάνω. 

Μετά το φινάλε της μεγάλης αναμέτρησης, η πρόεδρος της Κροατίας συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη της ομάδας, ενώ η κάμερα τους «συνέλαβε» να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται σταυρωτά!

Στους δρόμους το Παρίσι

Στο… πόδι όλο το Παρίσι για την κατάκτηση του δεύτερου παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία! 

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλεισαν τον πασίγνωστο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, Champs-Elysees. 

MVP ο Μόντριτς

Μεγάλη διάκριση για τον αρχηγό της Κροατίας, ο οποίος μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά τουλάχιστον είχε προσωπική αναγνώριση. 

Ο Λούκα Μόντριτς κατέκτησε το Golden Ball Award αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Εντεν Αζάρ και τον Αντουάν Γκριζμάν. 

«Στις καρδιές μας είστε οι νικητές»

Λίγο μετά από τη λήξη του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η κυβέρνηση της Κροατίας ανάρτησε στο twitter το εξής μήνυμα: 

«Στις καρδιές μας είστε οι νικητές. Είστε η αιτία που όλος ο κόσμος γνωρίζει που βρίσκεται η Κροατία. Πετύχατε ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Υπερασπιστήκατε τα χρώματα μας και μας κάνατε περήφανους». 

Tα ευτράπελα του μεγάλου τελικού

Από τον μεγάλο τελικό έλειψαν τα παρατράγουδα. 

Τέσσερις φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου τελικού ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατίας και βρήκαν σηκωτοί από τους άνδρες ασφαλείας. 

Την ευθύνη ανέλαβε η ρωσική φεμινιστική πανκ-ροκ μπάντα και ακτιβιστική ομάδα Pussy Riot.

«Μόλις πριν από λίγα λεπτά, τέσσερα μέλη των Pussy Riot εμφανίστηκαν στον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και προχώρησαν στην περφόρμανς ο «ο αστυνομικός μπαίνει στο παιχνίδι» ανέφεραν οι Pussy Riot στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook σχεδόν αμέσως μετά την εισβολή. «Γεια σε όλους από το γήπεδο του Λουζνίκι, είναι δροσερά εδώ!» αναφέρουν.

Οι Pussy Riots αφιέρωσαν την «περφόρμανς» της στον Ρώσο ποιητή Ντμίτρι Πριγκόφ, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από το θάνατό του.  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40