search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:21
MENU CLOSE

Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Κρήτη

15.07.2018 18:58
Αυτό είναι το sms που στέλνουν οι ελληνικές Αρχές σε μετανάστες για να μην περάσουν τα σύνορα - Media

 
Δύο νέες εστίες πυρκαγιών εκδηλώθηκαν το απόγευμα στην Κρήτη αυτή τη φορά στα δυτικά του νησιού, η μία στο νομό Χανίων και η άλλη στο νομό Ρεθύμνου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Φαλασάρνων του δήμου Κισάμου στον Νομό Χανίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο – έχοντας να αντιμετωπίσουν τους δυνατούς ανέμους – επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσαμο και τα Χανιά.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς τον κάμπο των Φαλασάρνων όπου υπάρχουν καλλιέργειες και κατοικίες.

Επίσης, στο πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Δήμο Ρεθύμνου πλησίον του χωριού Αρόλιθι η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα κινητοποιώντας εκ νέου τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Έντεκα οχήματα με 23 πυροσβέστες και την ενίσχυση πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες η οποία κατακαίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ σε πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στο Αμάρι Ρεθύμνου η οποία ξέσπασε κοντά στον Κάλαμο το μεσημέρι και με την άμεση κινητοποίηση της Π.Υ κατασβήστηκε σε σύντομο χρόνο. Στο σημείο επιτηρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση στα 12 στρέμματα τα οποία κάηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:21