19/01/2019 15:35:47

Καλαμάτα: Με μεγάλη συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα “100 χρόνια ΓΣΕΕ” 

Καλαμάτα: Με μεγάλη συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα “100 χρόνια ΓΣΕΕ”  - Media

 

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στην μεγάλη γιορτή στο λιμάνι της πόλης, το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου της πόλης.

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες της Καλαμάτας τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία που έδωσαν οι σπουδαίοι ερμηνευτές  Διονύσης Σαββόπουλος και Μαρία Φαραντούρη, καθώς ο χώρος μπροστά από το λιμάνι ήταν κατάμεστος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πανελλήνιου εορτασμού για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ.

Ήταν όλοι εκεί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μικρά παιδιά, οι οποίοι συμμετείχαν με την “καρδιά τους” στις εκδηλώσεις.

Τραγούδησαν με τους μεγάλους ερμηνευτές τραγούδια που έχουν σχέση με τον κόσμο της εργασίας, τους αγώνες και τις απεργίες.

Το μήνυμα της ΓΣΕΕ με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας ήταν σαφές.

Όπως τόνισε άλλωστε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος “ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ”.

Έδωσε παράλληλα, την υπόσχεση ότι η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τη δύσκολη αλλά αγωνιστική πορεία της με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τους οποίους και εκπροσωπεί.

Οι εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησαν από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής με την παροχή ενημέρωσης και εξειδικευμένων  συμβουλών από τους  νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, απαντώντας σε προσωπικά ερωτήματα σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα, τα εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα απασχόλησης σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Κορυφώθηκαν με την μεγάλη γιορτή στο λιμάνι της πόλης όπου οι χιλιάδες συμμετέχοντες τίμησαν την ιστορία και το παρελθόν του εργατικού κινήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.