search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Πανικός στη Βρετανία: Ανακαλούνται δεκάδες συσκευασμένα τρόφιμα λόγω λιστέριας

16.07.2018 12:32
Πανικός στη Βρετανία: Ανακαλούνται δεκάδες συσκευασμένα τρόφιμα λόγω λιστέριας - Media

 

Δεκάδες συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά ανακαλούνται από δημοφιλή σούπερ μάρκετ της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη ότι έντεκα άτομα πέθαναν από μόλυνση από λιστέρια η οποία εντοπίστηκε στα τρόφιμα αυτά.

Η προσβολή από το μικρόβιο της λιστέριας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε άτομα με αδυνατισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσει ακόμα και θάνατο λόγω σήψης.

Ο κατάλογος των προς απόσυρση τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία περιλαμβάνει είδη όπως καλαμπόκι, τόνικ, πέστο, υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο, γλυκά αλλά και καλλυντικά.

Ο βρετανικός ΕΦΕΤ αρχικά εξέδωσε κατάλογο με 43 είδη, ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mirror, o κατάλογος αυτός μεγενθύνεται διαρκώς, ενώ οι καταναλωτές καλούνται να ενημερωθούν για τα αποσυρόμενα προϊόντα και να τα επιστρέψουν, αν τα έχουν αγοράσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:12