search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Πώς θα απαντήσει η Ρωσία στις απελάσεις διπλωματών – Στον «αέρα» η επίσκεψη Λαβρόφ

17.07.2018 05:36
Πώς θα απαντήσει η Ρωσία στις απελάσεις διπλωματών - Στον «αέρα» η επίσκεψη Λαβρόφ - Media

 

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει την απάντηση της, η Μόσχα, σχετικά με την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, καθώς η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει καλέσει για ενημέρωση τους έλληνες ανταποκριτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική κυβέρνηση είχε κάνει αναφορά για «συμμετρική απάντηση», και έκανε λόγο για δάκτυλο των ΗΠΑ πίσω από τις απελάσεις, με τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα να καλείται για εξηγήσεις.   

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της ρωσικής κυβέρνησης, παρότι η Αθήνα κράτησε χαμηλούς τόνους. 

Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο, φαίνεται ότι είναι στον αέρα μετά τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, όπως προκύπτει τουλάχιστον από δηλώσεις ρώσου αξιωματούχου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:43