search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:05
MENU CLOSE

«Κόλαση» στην Ισπανία: «Φοροφυγάς ο Χουάν Κάρλος» λέει η πρώην ερωμένη του

17.07.2018 14:24
«Κόλαση» στην Ισπανία: «Φοροφυγάς ο Χουάν Κάρλος» λέει η πρώην ερωμένη του - Media
 
Για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή κατηγορεί τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος η πρώην ερωμένη του, Γερμανίδα πριγκίπισσα Κορίνα τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν. Όπως ισχυρίζεται, ο 80χρονος βασιλιάς που παραιτήθηκε από τον θρόνο του το 2014, αγόραζε ακίνητα στο Μονακό και το Μαρόκο στο όνομά της προκειμένου να φοροδιαφύγει.
 
Η Γερμανίδα αριστοκράτισσα είχε ερωτική σχέση με τον τέως βασιλιά έως το 2014 οπότε και διέκοψαν. Ο Χουάν Κάρλος είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το 2012 όταν είχε πάει για σαφάρι στην Μποτσουάνα μαζί με την ερωμένη του, ενώ η ισπανική οικονομική κρίση είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της.
 
Το σκάνδαλο φοροδιαφυγής έγινε γνωστό από ηχογραφημένες συνομιλίες της Ζάιν-Βιτγκενστάιν τις οποίες δημοσίευσαν δύο ισπανικές εφημερίδες.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γερμανίδα πριγκίπισσα ισχυρίστηκε ότι ο Χουάν Κάρλος της είχε εκμυστηρευθεί ότι μετέφερε χρήματα στον λογαριασμό ενός ξαδέρφου στην Ελβετία. Επίσης, υποστήριξε ότι ο τέως βασιλιάς απεκόμισε ίδιον όφελος από συμβόλαιο που υπέγραψε με εταιρεία κατασκευής σιδηροδρόμων στη Σαουδική Αραβία, ενώ της έλεγε ότι χρειαζόταν χρήματα για να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία και να την παντρευτεί.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:05