search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Σαν σήμερα εξυψώνεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα τρολ – Ο «μεταφραστής» νοηματικής στην κηδεία του Μαντέλα (Video)

18.07.2018 10:00
«Φασαρία» στην Ε.Ε. για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Σχοινά - Ζητούν την κατάργησή του - Media

 

Η ιστορία προκάλεσε «πάταγο». Ο μεταφραστής νοηματικής γλώσσας στην κηδεία του μεγάλου ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ήταν απατεώνας και απλώς κούναγε τα χέρια του στην τύχη.

Οι καταγγελίες από κωφούς άρχισαν να πέφτουν «βροχή» στις αρχές αμέσως μόλις ο Ταμσάνκα Τζαντίγιε, άρχισε τη «μετάφραση» στο στάδιο Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ. Πολλοί γέλασαν με το περιστατικό, άλλοι προσβλήθηκαν.

Η κοινότητα κωφάλαλων της Νότιας Αφρικής είχε καταγγείλει το γεγονός κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που απλά κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη, ενώ όπως είπαν, οι κινήσεις του παρέπεμπαν σε κάποιον που προσπαθούσε να διώξει τις μύγες που πετούσαν γύρω από το πρόσωπό του.

Στο μεταξύ, δίπλα στον Τζαντίγιε του οποίου τα στοιχεία έμειναν μυστικά για πολλές ώρες μετά το συμβάν, παρήλασαν και μίλησαν πολλοί ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ντέβιντ Κάμερον και πολλοί άλλοι.

Στο μεταξύ, ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο του τοπικού και διεθνούς τύπου ο οποίος τον κατηγορούσε για απάτη και ασέβεια.

Ωστόσο ο υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι είχε ένα σχιζοφρενικό επεισόδιο στη διάρκεια της τελετής που τον εμπόδιζε να κάνει σωστά την δουλειά του.

Ισχυρίστηκε ότι άκουγε δυνατές φωνές και άλογα να καλπάζουν, ενώ έβλεπε πράγματα σαν σκιές και ζήτησε άφεση αμαρτιών από το λαό της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Star της Νότιας Αφρικής, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

«Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην δείξω στον κόσμο τι συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ, αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Η ζωή είναι άδικη. Η ασθένεια αυτή είναι άδικη. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την ασθένεια, θα σκεφτεί απλά ότι απλά έκανα χειρονομίες που δεν έβγαζαν νόημα».

Η τελευταία είδηση που ακούσαμε για τον ίδιο ήταν ότι εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική λόγω κατάθλιψης, μετά την παγκόσμια κατακραυγή και χλέυη.

Εμείς ελπίζουμε να είναι πλέον υγιής και να αποφεύγει τις μεταφράσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:08