search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:54
MENU CLOSE

«Καφέ της Χαράς»: Πάνω σε ποια ταινία είναι βασισμένο το σενάριο της επιτυχημένης σειράς

18.07.2018 10:17
«Καφέ της Χαράς»: Πάνω σε ποια ταινία είναι βασισμένο το σενάριο της επιτυχημένης σειράς - Media

 

Το «Καφέ της Χαράς» προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 από το 2003 έως το 2006 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Πρόκειται για μια ελληνική κωμική σειρά που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη στιγμή, ενώ σημειώνει εξίσου μεγάλη επιτυχία για πολλά συνεχή έτη στις επαναλήψεις του.

Σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Κώστας Λυχναράς, ενώ το σενάριο έγραφαν οι: Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφονται στη wikipedia, το σενάριο και η πλοκή της ιστορίας ήταν εν μέρει βασισμένο στην ταινία Chocolat του 2000.

Μια αμερικανο-βρετανική, αισθηματική, δραματική κομεντί παραγωγής του 2000 σε σκηνοθεσία του Λάσε Χάλστρομ. Το σενάριο είχε γράψει ο Ρόμπερτ Νέλσον Τζέικομπς το οποίο ήταν βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζόαν Χάρις.

Η ταινία «Chocolat» διηγείται την ιστορία μιας νεαρής μητέρας, της Βιάν, που καταφτάνει σε ένα πλασματικό, παραδοσιακό χωριό της Γαλλίας μαζί με την εξάχρονη κόρη της, Ανούκ και ανοίγει μια μικρή σοκολατερί, με τη σοκολάτα της να αρχίζει σύντομα να αλλάζει τη ζωή των κατοίκων του χωριού.

Αντίστοιχα, στο «Καφέ της Χαράς» η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό χωριό της Αρκαδίας, το Κολοκοτρωνίτσι, όπου καταφθάνει μία ανύπαντρη μητέρα, η «πρωτευουσιάνα» Χαρά Χάσκα από την Αθήνα μαζί με την -εκτός γάμου- κόρη της, Βάλια.

Η Χαρά επιθυμεί να κατοικήσει στο χωριό της «Τάξης και της ηθικής» ανοίγοντας ένα lounge café. Ωστόσο, συναντά τις έντονες αντιρρήσεις του Δημάρχου, Περίανδρου Πώποτα.

Τελικά, η παρουσία της Χαράς φέρνει τα πάνω – κάτω στο χωριό και τους κατοίκους της, ενώ ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται…

Τον Ιούλιο του 2018, ο Χάρης Ρώμας ανακοίνωσε πως «Το Καφέ της Χαράς» θα επιστρέψει με 4ο κύκλο επεισοδίων τη σεζόν 2019-2020.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:53