search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: Βρέθηκε ναυάγιο ρωσικού πολεμικού με «200 τόνους χρυσού» – Στα 133 δισ. δολάρια η αξία του (Video)

18.07.2018 11:31
Πιο ορατή από ποτέ η «τέλεια καταιγίδα» - Media

 

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η ανακοίνωση κορεατικής εταιρείας, η οποία υποστηρίζει ότι εντόπισε το ναυάγιο ρωσικού πλοίου που βυθιστηκε στον Ρωσοϊαπωνικό πόλεμο και πιθανότατα έχει στα αμπάρια του έναν αμύθητο θησαυρό.

Το «Ντμίτρι Ντονσκόι», καταδρομικό του ρωσικού αυτοκρατορικού ναυτικού, πολέμησε στον Ρωσοϊαπωνικό πόλεμο 1904-1905 και συγκεκριμένα στην καταστροφική για τη Ρωσία μάχη του Τσουσίμα.

Αποσύρθηκε με βαριές ζημιές και για να αποφύγουν την παράδοση, το πλήρωμα του το βύθισε ανοιχτά του νησιού Ulleung, το οποίο ανήκει σήμερα στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, στο πλοίο υπήρχε το θησαυροφυλάκιο του στόλου από το οποίο πληρώνονταν οι ανάγκες των πλοίων σε ξένα λιμάνια, καθώς και η μισθοδοσία των ναυτών και των αξιωματικών. Άλλες μικρότερες ποσότητες χρυσού που υπήρχαν στα υπόλοιπα πλοία του στόλου, μεταφέρθηκαν στο «Ντμίτρι Ντονσκόι» για προστασία.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία Shinil, ανακοίνωσε ότι βρήκε το κουφάρι του πλοίου σε βάθος 434 μέτρων περίπου 1 μίλι ανοιχτά του νησιού.

Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα υποβρύχιο βίντεο στο οποίο διακρίνεται στην πρύμνη καθαρά η λέξη «Ντονσκόι», στο κυριλλικό αλφάβητο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ακολουθήσει επιχείρηση ανέλκυσης σε συνεργασία με εταιρείες από Κίνα, Καναδά και Βρετανία. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα στο κοινό.

Η εταιρεία εκτιμά ότι στα αμπάρια του πλοίου υπάρχουν μέχρι και 200 τόνοι χρυσού συνολικής αξίας 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης η Shinil υποσχέθηκε να είναι «γενναιόδωρη» με τον θησαυρό.

Ένα 10% θα επενδυθεί σε αναπτυξιακά σχέδια για το αραιοκατοικημένο νησί, μεταξύ των οποίων και ένα μουσείο για το πλοίο.

Αντίστοιχο ποσοστό θα δοθεί στη Ρωσία ως νόμιμη ιδιοκτήτρια χώρα και τα χρήματα θα διατεθούν επίσης σε αναπτυξιακά σχέδια όπως σιδηροδρομικές γραμμές κλπ.

Επίσης η εταιρεία για να αποδείξει την ανακάλυψη θα εκθέσει αντικείμενα που ανέσυρε από το ναυάγιο, μεταξύ των οποίων προσωπικά αντικείμενα του κυβερνήτη Ιβάν Λεμπέντεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45