search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:42
MENU CLOSE

«Ξέφυγε» και πάλι ο Ερντογάν: Τα έβαλε με τον Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο (Photo)

18.07.2018 12:28
«Ξέφυγε» και πάλι ο Ερντογάν: Τα έβαλε με τον Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο (Photo) - Media
 
Σε νέα επίδειξη… σουλτανοσύνης προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σφόδρα εθίχθη από μια σατιρική εικόνα που ανέβασε στα social media πολιτικός αντίπαλός του.
 
Συγκεκριμένα, εισαγγελική έρευνα για προσβολή του Ερντογάν έχει διαταχθεί για το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
 
Το σκίτσο συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Θα έπρεπε. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις στέλνοντας κόσμο στη φυλακή».
Όλα ξεκίνησαν όταν o Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το πανό που κρατούσαν φοιτητές κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (METU) στις 6 Ιουλίου και τους κατηγόρησε για “προσβολή του προέδρου”.
 
Στο πανό υπήρξε μια καρικατούρα που δημοσιεύθηκε αρχικά στο χιουμοριστικό περιοδικό Penguen το 2005. Κάτω από την επικεφαλίδα του «Βασιλείου των Tayyips», η καρικατούρα απεικονίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη μορφή ενός ελέφαντα, μιας αγελάδας, μιας καμήλας, ενός βατράχου, ενός φιδιού, μιας πάπιας, μιας καμηλοπάρδαλης και μιας μαϊμούς.
 
Ο Κιλιτσντάρογλου προχώρησε σε αυτό το tweet για να δείξει την υποστήριξή του στους τέσσερις φοιτητές που συνελήφθησαν. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε μηνύσει τότε το περιοδικό, αλλά ένα δικαστήριο της Άγκυρας αθώωσε τους γελοιογράφους σε μια απόφαση που τόνισε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
 
Πηγή: enikos.gr/hurriyetdailynews.com
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:42