26/08/2019 14:03:53
19.7.2018 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2030 στις 19-7-2018

Κυκλοφορεί και πάλι η εφημερίδα «Μακεδονία»

Κυκλοφορεί και πάλι η εφημερίδα «Μακεδονία» - Media

 

Επανεκδίδεται από τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα «Μακεδονία», της οποίας η έκδοση είχε ανασταλεί τον Οκτώβριο του 2017, την ίδια περίοδο που είχε ανασταλεί και η έκδοση της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», καθώς και το portal www.makthes.gr. 

Όλα ξεκίνησαν όταν 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της «Μακεδονίας» εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Με βάση την απόφαση αυτή, δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), η οποία εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον βορειοελλαδικό χώρο, με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, «διαμορφώθηκε ένα άρτιο και πλήρως μελετημένο business plan, το οποίο εγγυάται τη βιωσιμότητα και την προοπτική του εγχειρήματος». 

Την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του portal ανέλαβε εταιρικό σχήμα που ίδρυσε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., στο οποίο εισήλθαν 20 γνωστοί επιχειρηματίες μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, προσφέροντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. 

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είναι το εξής: Βασίλης Τακάς, πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος. Μέλη θα είναι οι Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρείας

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.