search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Υποτονική κίνηση το πρώτο 10ήμερο των θερινών εκπτώσεων, λένε οι έμποροι 

19.07.2018 07:47
Υποτονική κίνηση το πρώτο 10ήμερο των θερινών εκπτώσεων, λένε οι έμποροι  - Media

 

«Αρκετά επιφυλακτικοί και διστακτικοί» ήταν οι καταναλωτές το πρώτο δεκαήμερο των θερινών εκπτώσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Β. Κορκίδης, στις περισσότερες αγορές της Αττικής η κίνηση έως τώρα δείχνει αρκετά υποτονική, με εξαίρεση την περίπτωση της Καλλιθέας και της Κηφισιάς, όπου παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση με ανοδική τάση για φέτος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε πως «δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να παρατηρείται τόνωση της αγοραστικής κίνησης». Χαρακτηριστικό, όπως παρατήρησε ο ίδιος, είναι ότι η κίνηση της αγοράς την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού δεν ξεπέρασε το τζίρο μιας απλής καθημερινής.

Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως στην εμπορική αγορά της Αθήνας συνολικά οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν τελικά χαμηλότερα από πέρυσι, με τους Έλληνες καταναλωτές να κρατούν «μικρό καλάθι». Σημείωσε ωστόσο ότι «προσδοκίες εξακολουθούν να διατηρούνται από τον τουρισμό και την ‘εισαγόμενη κατανάλωση’ γι’ αυτό θα περιμένουμε να κάνουμε συνολικό ταμείο τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, ο κλάδος που δείχνει μία βελτίωση λόγω της εκπτωτικής περιόδου είναι η γυναικεία ένδυση και υπόδηση, ενώ η κίνηση στα εποχιακά είδη παραμένει σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48