search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:21
MENU CLOSE

Ο Επιτελάρχης του Μακρόν ντύθηκε ΜΑΤατζής και χτυπούσε διαδηλωτές! – Δικαστική έρευνα μετά το σάλο (Video)

19.07.2018 11:21
Ο Επιτελάρχης του Μακρόν ντύθηκε ΜΑΤατζής και χτυπούσε διαδηλωτές! - Δικαστική έρευνα μετά το σάλο (Video) - Media

 

Ο σύμβουλος Ασφαλείας του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, Αλεξαντρ Μπενάλια, ντύθηκε ΜΑΤατζής και σε διαδήλωση στο Παρίσι τον «συλλαμβάνει» ο φακός να χτυπάει έναν διαδηλωτή στο κεφάλι και να κάνει λαβή ακινητοποίησης σε μια άλλη διαδηλώτρια.

Στη Γαλλία, μετά την αποκάλυψη του βίντεο, έχει ξεσπάσει ένα μινι πολιτικό σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησης Μακρόν, και τώρα ο Μπενάλια καλείται να εξηγήσει γιατί βρέθηκε στη διαδήλωση σαν αστυνομικός και οι δικαστές να αποφανθούν εάν οι συλλήψεις που έκανε ήταν νόμιμες.

Το περιστατικό έγινε πριν από μερικούς μήνες όταν είχε παραλύσει το Παρίσι από κύμα διαδηλώσεων κατά των μέτρων Μακρόν.

Ο νομικός κόσμος της Γαλλίας ζητά να ασκηθούν διώξεις κατά του Μπενάλια. Ο Επιτελάρχης του Μακρόν διευκρίνισε πως ο Μπενάλια του ζήτησε άδεια να παρακολουθήσει μια διαδήλωση και ο ίδιο ο επιτελάρχης του κατέστησε σαφές ότι θα την παρακολουθεί ως παρατηρητής. Μια εντολή που ο Μπενάλια δεν τήρησε.

Ο Μπενάλια παραμένει επί του παρόντος στο επιτελείο αλλά του έχει ανατεθεί διοικητική θέση όπου ασχολείται με την ασφάλεια των οργανωμένων εκδηλώσεων «μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο», συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εορτασμών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μπενάλια μεγάλωσε στο Εβρέ στη Νορμανδία, και έχει πάρει πτυχίο νομικής. Συνεργάζεται με τον Μακρόν από το 2016

Ο Μπενάλια είχε λάβει άδεια να επιτηρεί την επιχείρηση της αστυνομίας, τη συγκεκριμένη ημέρα, ανακοίνωσε το γραφείο του Μακρόν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αμέσως μόλις ήρθε στο φως το περιστατικό ο Μπενάλια τέθηκε για δύο εβδομάδες σε διαθεσιμότητα ωστόσο, στη συνέχεια επέστρεψε στα καθήκοντά του.

«Η συγκεκριμένη ποινή είχε σαν στόχο να τιμωρηθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά και λειτουργεί ως μια προειδοποίηση πριν την απόλυσή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μακρόν, Μπρούνι Ροζέρ Πετί.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:21