search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55
MENU CLOSE

«Φάουλ» από τη Nutella: Παρότρυναν τα παιδιά να καταναλώσουν 16 κιλά για 1 μπάλα του Μουντιάλ

19.07.2018 13:23
«Φάουλ» από τη Nutella: Παρότρυναν τα παιδιά να καταναλώσουν 16 κιλά για 1 μπάλα του Μουντιάλ - Media

 

Περίπου 16 κιλά Nutella για μια μπάλα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ…. Προωθητική ενέργεια της Ferrero, η οποία παράγει το διάσημο προϊόν επάλειψης με πραλίνα φουντουκιού, πήρε “κόκκινη κάρτα” από γερμανούς βουλευτές που θεωρούν τη συγκεκριμένη προσφορά επικίνδυνη.

Οι βουλευτές αυτοί υπέβαλαν καταγγελία σε ρυθμιστικό φορέα διαφήμισης μετά την εκστρατεία προώθησης της πάστας για επάλειψη που ενθαρρύνει, κατά τη γνώμη τους, τα παιδιά να καταναλώνουν σε υπερβολική ποσότητα το προϊόν.

“Η βιομηχανία τροφίμων επωφελείται για ακόμη μια φορά από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για να πωλεί τα γλυκά της σε παιδιά”, δήλωσε η οικολόγος βουλευτής Ρενάτε Κιούναστ. “Κόκκινη κάρτα για τη Nutella της Ferrero”, τόνισε.

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ο ιταλικός όμιλος άρχισε την προωθητική ενέργεια για τη Nutella, επιτρέποντας στον καταναλωτή να αποκτήσει μια μπάλα ποδοσφαίρου πάνω στην οποία είναι τυπωμένες οι υπογραφές των παικτών της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Οι γερμανοί βουλευτές υπολόγισαν ότι ο καταναλωτής έπρεπε να αγοράσει συνολικά 35 κανονικά βάζα του προϊόντος επάλειψης ώστε να κερδίσει τον απαραίτητο αριθμό πόντων και να αποκτήσει την μπάλα. “Αυτό αντιστοιχεί σε 15,75 κιλά πάστας επάλειψης, δηλαδή εννέα κιλά ζάχαρης, πέντε κιλά λίπους, 85.000 θερμίδες και 97,65 ευρώ”, δηλώνουν η Κιούναστ και ο συνάδελφός της Χάραλντ ‘Εμπνερ σε επιστολή τους προς το συμβούλιο δεοντολογίας των διαφημίσεων.

Κατηγορούν επίσης τη Ferrero ότι “εκμεταλλεύεται την τόσο ιδιαίτερη εμπιστοσύνη που έχουν τα παιδιά” στους άσσους του ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες τους πάνω σε συλλεκτικές κάρτες.

“Δεν έχουμε τίποτε κατά του προϊόντος”, δήλωσε η Κιούναστ. “Αν αρέσει στον κόσμο, ας το τρώει, αλλά δεν πρέπει να υποδηλώνεται στα παιδιά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με έναν αθλητικό και υγιεινό τρόπο ζωής”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55