search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:11
MENU CLOSE

Σοκ από το Facebook: Δεν θα μπλοκάρει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος!

19.07.2018 13:41
«Σφαγή» στο Facebook: Διαγραφή 2,3 δισεκατομμυρίων λογαριασμών - Media

 

Σε επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται ότι κινείται πλέον το Facebook, καθώς διά στόματος του ιδρυτή και CEO του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο για την υπόθεση της Cambridge Analytica, αλλά και για κρούσματα λογοκρισίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα μπανάρει -ήτοι δεν θα απαγορεύει- τους χρήστες που αρνούνται το Ολοκαύτωμα.

Ο Ζάκερμπεργκ μιλώντας στο Recode, αν και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θεωρεί «βαθύτατα προσβλητική» την άρνηση του Ολοκαυτώματος, εν τούτοις δεν προτίθεται να πετάξει έξω από το Facebook τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «είναι δύσκολο να ποινικοποιήσεις και να κατανοήσεις τον σκοπό (σ.σ. του κάθε χρήστη). Νομίζω ότι, όσο αποτρόπαια κι αν είναι αυτά τα παραδείγματα (σ.σ. αρνητών του Ολοκαυτώματος), νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι ότι κι εγώ λέω λάθος πράγματα όταν μιλάω δημόσια», εξηγώντας ότι συχνά υπάρχουν «παρεξηγήσεις».

Οι δηλώσεις αυτές του Ζάκερμπεργκ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις όπως η Anti-Defamation League, η οποία σε δημόσια δήλωσή της τόνισε ότι το Facebook «έχει ηθική υποχρέωση» να απαγορεύσει τη διασπορά της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:11