04/06/2020 05:42:29
23.7.2018 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2030 στις 19-7-2018

ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ οι «καλύτεροι» φίλοι του ΝΑΤΟ

ΚΚΕ: Η Ελλάδα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο - Media
 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ αναδεικνύεται στην πιο συνεπή φιλοΝΑΤΟϊκή δύναμη. Η ομιλία Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής ήταν ένας ‘‘ύμνος’’ στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ κατέληξε, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, σε πολύ επικίνδυνες αποφάσεις και σχεδιασμούς πολεμικής προετοιμασίας, μέρος των οποίων είναι και η επίσπευση της ένταξης νέων χωρών στη δολοφονική συμμαχία».
 
Ο Περισσός τονίζει πως «η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις. Καμαρώνει για το ότι βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Υιοθετεί όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις». Και κλιμακώνοντας την επίθεση προς το κυβερνητικό στρατόπεδο το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ συστηματικά ‘‘νίπτει τας χείρας του’’ τόσο για την τουρκική επιθετικότητα όσο και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από την – ΝΑΤΟϊκή ”σύμμαχο” – Τουρκία».
 
Ευρωατλαντικός έλεγχος
Αναλύοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής το ΚΚΕ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επιδίωξης για τον ευρωατλαντικό έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας δρομολογείται η ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, όπως επίσης της Ουκρανίας και της Γεωργίας. «Αποδείχτηκε ότι πίσω από τη βιασύνη για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων με τη FYROM βρισκόταν ο στόχος για ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε και τη σφραγίδα του στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ» σημειώνει ο Περισσός.
Μεταξύ άλλων το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «η σύνοδος κορυφής αποφάσισε να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, να αυξηθούν οι ΝΑΤΟϊκές δαπάνες από τα κράτη-μέλη, να δημιουργηθούν νέοι και μεγαλύτεροι στρατιωτικοί σχηματισμοί πολεμικής προετοιμασίας με δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης προς την Ανατολή και με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση για τα τέσσερα ‘‘30άρια’’, δηλαδή μέχρι το 2020 να έχουν στήσει 30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης, για να είναι έτοιμα να αναπτυχθούν οπουδήποτε το πολύ σε 30 μέρες».
 
Επισημαίνει μάλιστα το ΚΚΕ ότι οι αντιθέσεις, που εκφράστηκαν στη σύνοδο κορυφής, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε., γύρω από τα ζητήματα της αύξησης των ΝΑΤΟϊκών δαπανών και τη στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε., είναι μέρος του συνολικότερου οικονομικού-εμπορικού πολέμου που διεξάγεται. «Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αναιρείται η κοινή στόχευση για την απόκτηση νέων αγορών, πηγών και σφαιρών επιρροής, για την εκμετάλλευση των λαών, που κάθε δύναμη υπηρετεί για λογαριασμό των δικών της μονοπωλίων» τονίζει ο Περισσός.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.