search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:33
MENU CLOSE

Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν Τουρκία και Ελλάδα

19.07.2018 16:28
Η ΕΕ πετάει το... γάντι στα κράτη μέλη για τη διάσωση τουριστικής σεζόν καλώντας σε «συντονισμένο άνοιγμα των συνόρων» - Media

 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι Ρώσοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι η τρόικα της Ρωσίας, Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Κύπρος, η οποία αναβαθμίσθηκε σημαντικά καθώς πέρυσι βρίσκονταν στην έκτη θέση των προτιμήσεών τους. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Ria Novosti .

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν πιο συχνά χώρες όπως η Τουρκία ( οι αγορές ταξιδίων εφέτος αυξήθηκαν κατά 42%), η Κύπρος, η Αμπχαζία και η Κίνα. Γενικά αυξήθηκε η ζήτηση για χώρες στις οποίες δεν χρειάζεται να πάρει κανείς εκ των προτέρων βίζα.

Η έρευνα διαπίστωσε μεταξύ των άλλων ότι σε όλους τους προορισμούς οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για παράδειγμα οι τιμές για την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 62%. Κατά 53% αυξήθηκαν οι τιμές των ταξιδιών στα ΗΑΕ και κατά 46% στην Τσεχία. Οι τιμές των ταξιδίων εντός της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 19%.

Εξαίρεση αποτελούν η Κύπρος, όπου οι τιμές μειώθηκαν (-1%), η Τουρκία (-2%), η Ελλάδα(-4%), η Βουλγαρία(-8%) και η Κίνα (-25%).

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των τουριστών επιλέγουν πακέτα all inclusive. Τα πλέον δημοφιλή ξενοδοχεία που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες είναι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (τα επιλέγουν το 39% των τουριστών).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31