search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:46
MENU CLOSE

Άσχημα τα μηνύματα για Ζάεφ: Το «όχι» κυριαρχεί σε δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ

19.07.2018 17:38
Ζάεφ: Για πάντα μακεδονική η γλώσσα και η ταυτότητα των Σκοπίων - Media
 
Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, καταγράφει δημοσκόπηση για λογαριασμό του MKD.mk από τη MRCETE Vision.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 54,1% των Σκοπιανών εμφανίζονται αρνητικοί στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το 45,9% διάκειται θετικά στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με διαφορετικό όνομα;».
 
Όπως ωστόσο παρατηρείται, τεράστια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών οι πολίτες σλαβικής καταγωγής και οι Αλβανοί που διαβιούν στα Σκόπια.
 
Συγκεκριμένα, τη συμφωνία απορρίπτει το 74,5 των Σκοπιανών σλαβικής καταγωγής σε αντίθεση με το 25,5% που λέει «ναι».
 
Όσον αφορά στους Αλβανούς υπέρ της συμφωνίας τάσσεται το 94,7% με μόλις το 5,3% να διάκειται αρνητικά στη συμφωνία που προβλέπει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας.
 
Σύμφωνα με το MKD.mk, οι υπόλοιποι πληθυσμοί (Τούρκοι, Σκοπιανοί Μουσουλμάνοι, Βόσνιοι κ.λπ.) τάσσονται υπέρ της συμφωνίας.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:46