search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29
MENU CLOSE

Καμμένος από Κύπρο: Η Τουρκία είναι η ίδια, συνεχίζει να δολοφονεί, να συλλαμβάνει και να κρατά ομήρους

19.07.2018 21:04
Πυροσβέστες επισκέφτηκε στο 251 Νοσοκομείο ο Π. Καμμένος - Media

 

Υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τον τελευταίο αγνοούμενο η μάχη της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου της Μάνας Αγνοουμένου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, είπε ενώπιον των τάφων των ηρώων, των ζωντανών και των συγγενών, ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος.

Εξέφρασε μεγάλη συγκίνηση που βρίσκεται στα αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο φτιάχθηκε με συνεισφορά των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και χαρακτήρισε ως τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τις μητέρες των αγνοουμένων.

Αναφέρθηκε στις μάνες ηρώων που κλήθηκαν να φυλάξουν Θερμοπύλες, μάνες που τις θυμόμαστε στα οδοφράγματα να δακρύζουν, κρατώντας φωτογραφίες των παιδιών τους. Άλλες, είπε, έφυγαν χωρίς να μάθουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους, ενώ άλλες τα αναζητούν μέχρι σήμερα.

Ανέφερε ότι μετά από πολλά χρόνια, «και με τη δική σας βοήθεια, και του Υπουργού Αμυνας της Κύπρου, και του σημερινού αλλά και του Χριστόφορου Φωκαΐδη, καταφέραμε να φέρουμε πίσω τους πρώτους νεκρούς που τους υποδέχθηκε η πατρίδα μετά από 42, 43 και 44 χρόνια».

Μίλησε επίσης και για το άνοιγμα των αρχείων «για να μάθουμε ποιος φταίει και όποιοι φταίνε να πληρώσουν, αλλά δεν θα θάψουμε κάτω από τις ευθύνες κάποιων το έθνος και την ιστορία μας», προσθέτοντας ότι η εισβολή στην Κύπρο «δεν ήταν exercise under permission, κανείς δεν έχει δικαίωμα να δώσει άδεια για την εισβολή και κατοχή, ήταν πόλεμος και οι ήρωες που επέζησαν από αυτόν τον πόλεμο είναι ήρωες του έθνους και της πατρίδας και τους αναγνωρίζουμε».

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, είπε, επίσης, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι «στέλνουμε ένα μήνυμα στους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στην Τουρκία, στην Ανδριανούπολη. Στέλνουμε ένα μήνυμα στους Ελληνες στρατιωτικούς να κρατούν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν, και στους γονιούς τους υπομονή. Η Τουρκία είναι η ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν να αποδώσει κατηγορίες, και θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου».

Είπε ότι κατόπιν οδηγιών, στην Εκθεση Θεσσαλονίκης φέτος, μέσα στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, θα υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα με το «Δεν Ξεχνώ» και μια αφιέρωση στους αγνοούμενους της Κύπρου, του κυπριακού αγώνα αλλά και στους ήρωες που έδωσαν τη μάχη για την ελευθερία του έθνους.

Τέλος, εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:28