search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:30
MENU CLOSE

Μιζούρι: Στους 13 οι νεκροί από πνιγμό όταν αμφίβιο όχημα βυθίστηκε σε λίμνη (Video/Photos)

20.07.2018 05:58
Μιζούρι: Στους 13 οι νεκροί από πνιγμό όταν αμφίβιο όχημα βυθίστηκε σε λίμνη (Video/Photos) - Media

 

Στους 13 ανέρχεται μέχρι ώρας ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό, όταν αμφίβιο όχημα, του είδους που αποκαλείται «βάρκα-πάπια», λόγω του σχήματός του και του χρώματός του, ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω ενός κύματος κακοκαιρίας σε λίμνη στο Μιζούρι, ενώ σε αυτό επέβαιναν 31 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία την Πέμπτη.

Εκφράζονται φόβοι και για άλλα πιθανά θύματα και δύτες διεξάγουν έρευνες στη λίμνη.

Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα του αμφίβιου οχήματος της εταιρείας «Ride the Ducks», στη Λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της Πολιτείας Μιζούρι, δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, ο σερίφης της Κομητείας Στόουν, σε δημοσιογράφους.

«Έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένους θανάτους», διευκρίνισε ο Ρέιντερ. «Έχουμε μερικούς ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές. Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26