Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
Για την βινεγκρέτ
Βάζετε τα φιστίκια σε ένα τηγανάκι και τα καβουρδίζετε για λίγα λεπτά, προσέχοντας μην αρπάξουν και πικρίσουν. Όταν είναι έτοιμα αδειάστε τα σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν (αν τα αφήσετε στο τηγανάκι θα συνεχίσουν να ψήνονται και υπάρχει κίνδυνος να καούν).
Πλένετε πολύ καλά τα σαλατικά (που εννοείται ότι μπορεί να είναι άλλα από αυτά που προτείνω), ξεχωρίζετε τα φύλλα τους και τα κόβετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζετε σε μια σαλατιέρα.
Κόβετε τα ξερά σύκα σε πολύ λεπτά φετάκια και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα. Χοντροκόβετε με το μαχαίρι τα καβουρντισμένα φιστίκια και τα βάζετε κι αυτά στη σαλάτα.
Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζετε τα υλικά της βινεγκρέτ και χτυπάτε καλά και δυνατά να γίνει η σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά (με τα -καθαρά- χέρια είναι ο καλύτερος τρόπος) να πάνε τα πάντα παντού.
Πλενετε τα φρέσκα σύκα και τα κόβετε και αυτά σε φετάκια για να στολίσετε τη σαλάτα σας.
Πηγή: tastyday
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.