search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35
MENU CLOSE

Σφαγή σε λεωφορείο στη Γερμανία: Επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες – Πολλοί τραυματίες

20.07.2018 13:30
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γερμανία – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Media

 

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε ένα λεωφορείο στη βόρεια Γερμανία, αφού ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, την ώρα που κανένα σενάριο δεν αποκλείεται προς το παρόν από τις αρχές.
 
Τα θύματα τραυματίστηκαν σε ένα λεωφορείο στο Λούμπεκ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.
 
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση. Η εφημερίδα προσέθεσε ότι ο ύποπτος της επίθεσης είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, που έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζούσε στο Λούμπεκ εδώ και χρόνια.
 
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lübecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.
 
«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.
 
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη. Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.
 
Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη. Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten επικαλέστηκε μια Γερμανίδα εισαγγελέα που έλεγε ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί ως κίνητρο, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35