search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Έρωτες στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά: Η ανιψιά της Λεπέν ερωτευμένη με στέλεχος της Λέγκας (Photo)

20.07.2018 17:52
Γαλλία: Υποψήφια πρόεδρος και το 2022 η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν - Media
 
Ο ιταλικός Τύπος βούιξε αυτήν την εβδομάδα αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της Μαριόν Μαρεσάλ, της ανιψιάς της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, αγκαλιά με τον Βιντσέντζο Σόφο, στέλεχος της ιταλικής Λέγκας, σε μια παραλία της Λιγουρίας.
 
«Είναι νέοι, εκείνη 28 ετών, εκείνος 32. Και τους δύο τους αγαπά ο φακός, μοιράζονται τις ίδιες πολιτικές ιδέες» γράφει η Gazzetta del Sud αναδημοσιεύοντας τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποκάλυψε η ιταλική ταμπλόιντ “Chi”.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο έρωτας των δύο νέων θα μπορούσε να επισκιάσει ένα άλλο ζευγάρι, που δείχνουν να λατρεύουν τα ΜΜΕ: εκείνο του επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι με την Ελίζα Ιζοάρντι, μια πρώην εστεμμένη που έγινε παρουσιάστρια.
 
Μιλανέζος με καταγωγή από την Καλαβρία, ο Σόφο ασχολείται κυρίως με την πολιτική του ξενοφοβικού κόμματος στον τομέα του πολιτισμού και με τον ιστότοπο “Il Talibano” (Ταλιμπάν), ένα φόρουμ με ακραίες συντηρητικές θέσεις, το οποίο τακτικά τα τελευταία χρόνια προβάλει τις προτάσεις του Σαλβίνι.
 
Έπειτα από «χρόνια ακτιβισμού στους μαιάνδρους της Δεξιάς», όπως ο ίδιος εξηγεί, θα ενταχθεί στη Λέγκα το 2009, όπου εμφανίζεται ως ένας από τους ιδεολόγους της νέας εθνικιστικής γραμμής.
Τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν ότι συναντήθηκε με την εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν, του συνιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Μιλάνο το 2016, τη χρονιά που εκείνη χώρισε με τον πατέρα της κόρης της.
 
«Το νέο γοητευτικό ζευγάρι της υπερεθνικιστικής κυριαρχίας» σχολιάζει το Vanity Fair Italy, αποκαλύπτοντας ότι οι δύο τους συμμετείχαν σε μια ημερίδα με τίτλο «οι εισβολές των βαρβάρων, η εθνική κυριαρχία και η εξουσία» τη 12η Ιουλίου στην Αμέλια, στις ακτές της Λιγουρίας, στη βόρεια Ιταλία, προτού περάσουν λίγες ημέρες στο Τσίνκε Τέρε απολαμβάνοντας τον έρωτά τους.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Vanity Fair, ο Σόφο επιβεβαίωσε τη σχέση, τονίζοντας όμως: «Είμαι συνηθισμένος στο να μιλάω για πολιτική, όχι όμως για θέματα της προσωπικής μου ζωής».
 
Ο ιστότοπος Il Talibano δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο 32χρονος πολιτικός, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής την Άνοιξη του 2017, όπου λέει χαμογελώντας: «Όπως ξέρετε, γνωρίζω καλά τη Μαριόν Λεπέν…».
 
Η σχέση των δύο πάντως πιθανόν δεν θα δυσαρεστήσει τον Ματέο Σαλβίνι. Ερωτηθείς τον περασμένο χρόνο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της Λέγκας και του Εθνικού Μετώπου, αναφέρθηκε στην εκκοσμίκευση και τον συγκεντρωτισμό που προασπίζεται η Μαρίν Λεπέν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:37