search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:14
MENU CLOSE

«Χαστούκι» Fitch στην Άγκυρα με υποβάθμιση 24 τραπεζών

22.07.2018 06:29
Fitch Solutions: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ύφεση στην Ελλάδα - Media

 

Στην υποβάθμιση 24 τουρκικών τραπεζών ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Σε πιο δυσχερή θέση βρίσκονται η Ziraat Bank, η Is Bank την οποία ίδρυσε ο Kemal Atatürk και η Akbank της οικογένειας Sabancı.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι οι αυξημένοι κίνδυνοι για τη μακροοικονομική σταθερότητα και η πρόσφατη επιδείνωση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής ήταν οι κύριοι παράγοντες της τελευταίας υποβάθμισης και πως αύξησαν την πιθανότητα αφερεγγυότητας για ορισμένες τουρκικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων τριών κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο οίκος Fitch εστιάζει στην αποδυναμωμένη πολιτική της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές και τον αναφέρει ως έναν από τους κρίσιμους παράγοντες για τη μείωση σχεδόν όλων των αξιολογήσεων των τουρκικών τραπεζών.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης στον τραπεζικό τομέα με τη μορφή ελέγχων κεφαλαίου ή περιορισμών θα είναι όλο και περισσότερο ισορροπημένος με τον κίνδυνο κρατικών χρεοκοπιών.

Ο δείκτης δανείων/καταθέσεων για τον κλάδο έφθασε το 127% στο τέλος του περασμένου μήνα, ενώ το εξωτερικό χρέος των τραπεζών ανερχόταν σε 186 δισ. δολάρια, στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2018, εκ των οποίων τα 103 δισ. δολάρια λήγουν εντός 12 μηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:12