search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Μπ. Οσμάνι: Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα

22.07.2018 13:17
Συνάντηση Δένδια-Οσμάνι την Πέμπτη - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας - Media

 

Πρέπει να επικεντρωθούμε την προσεχή περίοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα αλλά και στις επείγουσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουμε για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας κατάλληλα για τις ενταξιακές συνομιλίες, υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Έθνος” ο Μπουγιάρ Οσμάνι αναπληρωτής πρωθυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις της πΔΓΜ.

Ο κ. Οσμάνι λέει ότι “οι λαοί των δύο χωρών θέλουν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και είναι κουρασμένοι από τις κοκορομαχίες του παρελθόντος” για να συμπληρώσει: “Και το μήνυμα που μας στέλνουν είναι: Μη χάνετε χρόνο, κινηθείτε γρήγορα”.

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία “ένα δίκαιο συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές” πολλές πτυχές της οποίας “εναπόκεινται να καθοριστούν στην πράξη και στην καλή θέληση να προχωρήσουμε”.

“Η ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιήσει την περιοχή και ενδεχομένως θα ενεργοποιήσει ξανά παρόμοιες διαδικασίες στα Δυτικά Βαλκάνια” αναφέρει ο κ. Οσμάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:19