14/08/2020 14:20:55

Με νέα φτερά: Το θρυλικό F-117 stealth ξανά στον αέρα (Video)

Με νέα φτερά: Το θρυλικό F-117 stealth ξανά στον αέρα (Video) - Media
 
Με τον Ψυχρό Πόλεμο στο απόγειό του και την σοβιετική στρατιωτική τεχνολογία να αναπτύσσεται συνεχώς, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ όφειλαν να αναζητήσουν ένα νέο αεροσκάφος το οποίο θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το πυκνό δίκτυο αεράμυνας της ΕΣΣΔ. Καλούμενη να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσχερή κατάσταση, η αμερικανική εταιρεία ΄Lockheed Martin προώθησε την ανάπτυξη του F117 για να εξυπηρετήσει τις ραγδαία αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Το F-117 Nighthawk είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε από το μυστικό τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin. Το F-117 ήταν το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε γύρω από την τεχνολογία stealth. Η παρθενική πτήση του Nighthawk πραγματοποιήθηκε το 1981 και το αεροσκάφος επέτυχε την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα το 1983.
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από τις πτητικές επιδόσεις του θρυλικού F117 της USAF. Στο βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία της ανάπτυξης του αεροσκάφους, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του και τέλος εντυπωσιακές εικόνες από την επιχειρησιακή διαδρομή του.
Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.