search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:18
MENU CLOSE

«Βόμβα» Οζίλ: Εγκαταλείπει την εθνική Γερμανίας, αφήνει αιχμές για ρατσιστική συμπεριφορά

22.07.2018 18:31
«Βόμβα» Οζίλ: Εγκαταλείπει την εθνική Γερμανίας, αφήνει αιχμές για ρατσιστική συμπεριφορά - Media

 

Την -ξαφνική- αποχώρησή του από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας ανακοίνωση ο Μεσούτ Οζίλ, με ανάρτησή του στα social media, βάζοντας φωτιά στο γερμανικό ποδόσφαιρο και την πολιτική της χώρας.

Αφορμή για την απόφαση του τουρκικής καταγωγής Γερμανού μέσου στάθηκαν οι αντιδράσεις για τη συνάντησή του, μαζί με τον επίσης τουρκικής καταγωγής Γκουντογκάν, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Οζίλ σε μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συμπεριφορά της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και πολλών άλλων με κάνει να μη θέλω να φορώ πλέον τη φανέλα της εθνικής».

Ο Οζίλ προσέθεσε ότι «αισθάνομαι ότι δεν με θέλουν και νομίζω ότι έχει ξεχαστεί ό,τι έχω πετύχει από το διεθνές ντεμπούτο μου το 2009 ως σήμερα», αφήνοντας αιχμές για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του.

Σημείωσε, δε, ότι «φορούσα αυτή τη φανέλα με περηφάνια και ενθουσιασμό, αλλά από δω και πέρα δεν θα το κάνω. Δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτή τη συμπεριφορά και την ασέβεια στην τουρκική καταγωγή μου από υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι για λόγους εγωισμού με μετέτρεψαν σε αντικείμενο πολιτικής προπαγάνδας. Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν παίζω γι’ αυτό το λόγο ποδόσφαιρο και δεν θα μείνω απαθής! Ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ να είναι αποδεκτός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28