search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Στο Μόλυβο έγινε η ταφή του Σταύρου Τσακυράκη

23.07.2018 06:09
Στο Μόλυβο έγινε η ταφή του Σταύρου Τσακυράκη - Media

 

Στο χωριό του, τον Μόλυβο της Λέσβου, λίγα μέτρα από τον τάφο του Ηλία Βενέζη ετάφη χθες Κυριακή ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, γνωστός αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αντιδικτατορικού αγώνα μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου», Σταύρος Τσακυράκης.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην εκκλησία της γειτονιάς όπου μεγάλωσε, στην Αγία Κυριακή του Μολύβου, ενώ παρόντες σε αυτήν ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δεκάδες φίλοι και παλιοί σύντροφοι του, αλλά και συνάδελφοί του από τον χώρο της νομικής επιστήμης ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές του. 

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου επέλεξε, διαισθανόμενος τον θάνατό του, να επιστρέψει για να πεθάνει. Ο Σταύρος Τσακυράκης έφυγε στα 67 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ενώ κυριολεκτικά επέλεξε να φύγει από το γενέθλιο τόπο του αφού αντιλαμβανόμενος το επερχόμενο τέλος επέστρεψε στο νησί όπως έκανε κάθε χρόνο, σε όλη του τη ζωή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44