search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Τορόντο: Σε ελληνικό εστιατόριο άνοιξε πυρ ο δράστης – Η αποκαλυπτική μαρτυρία (Video)

23.07.2018 07:29
Καναδάς: Lockdown 28 ημερών στο Τορόντο - Απαγορεύσεις και πρόστιμα για τον κορωνοϊό - Media

 

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά περιέγραψε η Ελληνίδα δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού CHTOAM Radio, Μπετίνα Διονυσόπουλος.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε όσα είδε καρέ καρέ από το παράθυρο του ραδιοφωνικού σταθμού. 

«(…) Βλέπαμε τα πάντα» δήλωσε η Μπετίνα Διονυσόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο δράστης, είπε η Ελληνίδα δημοσιογράφος, άνοιξε πυρ σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, όπου διασκεδάζουν ειδικά τα Σαββατοκύριακα δεκάδες οικογένειες. 

«Άνθρωποι κάθονταν και έτρωγαν όταν ένας περαστικός, απλά γύρισε και ενώ ήταν ανοιχτές οι πόρτες, πυροβολούσε αδιακρίτως τον κόσμο», τόνισε η Ελληνίδα δημοσιογράφος με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της και 13 άτομα να τραυματιστούν. 

Νεκρός και ο δράστης. 

Στέιβι Καρνούσκου: ««Ακουσα “μπαμ, μπαμ” και γύρισα διότι νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα…»

Η Στέιβι Καρνούσκου βρισκόταν μαζί με φίλους έξω από το μπαρ Logo στην νότια πλευρά του Ντάνφορθ, ανατολικά της λεωφόρου Λόγκαν.

«Ακουσα “μπαμ, μπαμ” και γύρισα διότι νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα…και μετά η μητέρα ενός φίλου μου άρχισε να φωνάζει “μάς πυροβολούν-τρέξτε μέσα” », λέει η Στέιβι Καρνούσκου, η οποία εκείνη την ώρα έλαβε κλήση από την αδελφή της που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, διότι δεν μπορούσε να βρει τον αρραβωνιαστικό της. Κοιτάζοντας έξω είδε δύο θύματα, που της φάνηκε ότι ήταν γυναίκες, πεσμένα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Δέκα λεπτά μετά, η Στέιβι Καρνούσκου βγήκε και είδε δύο γυναίκες πεσμένες στο έδαφος και ανθρώπους που προσπαθούσαν να τις σώσουν κάνοντάς τους τεχνητή αναπνοή.

«Για την μία μπορούσα να δω τα πόδια της, ήταν μελανά», δήλωσε η γυναίκα με τρεμάμενη φωνή κλείνοντας με το χέρι το στόμα της. «Ηθελα να την βοηθήσω, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω».

Είδε επίσης έναν άνδρα που είχε δεχθεί σφαίρα, πεσμένο στο αίθριο του αρτοποιείου-καφέ Lukumum και έναν άνδρα που προσπαθούσε να τον βοηθήσει.

Τής φάνηκε ότι πέρασαν τουλάχιστον δέκα λεπτά μέχρι να φθάσει η πυροσβεστική, ενώ η ίδια και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η αστυνομία δεν έφθασε νωρίτερα.

«Ζω στο Ντάνφορθ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πάντα υπάρχει γύρω ένα περιπολικό. Εάν υπήρχε ένα περιπολικό στην περιοχή αυτή, δεν θα μπορούσε να πυροβολεί επί τόση ώρα».

Ο Μάικλ Κοζάρις εργαζόταν στο εστιατόριο Μεζές, στην βόρεια πλευρά του Ντάνφορθ, όταν άκουσε τα «μπαμ».

«Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά το εστιατόριο έχει θόρυβο και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ομως μετά τον δέκατο πυροβολισμό σκέφτηκα “ΟΚ, κάτι συμβαίνει» και είδα ανθρώπους στο αίθριο να πετάγονται».

Ενας συνάδελφος τού είπε «δεν είναι σφαίρες» και βγήκε έξω να δει. «Ακούμε πυροβολισμούς, αλλά δεν βλέπουμε τίποτε» Τότε, ένας άλλος συνάδελφος σερβιτόρος, ο Νικ, του είπε να μπει μέσα, τον τράβηξε και ακούστηκαν άλλοι δύο πυροβολισμοί. Και τότε ο Νικ λέει “Γα…το, με πυροβόλησε. Κάλεσε το 911, ένα ασθενοφόρο”, Και αίμα έτρεχε από το χέρι του. Πιστεύουμε ότι η σφαίρα εξοστρακίσθηκε από το πόμολο της πόρτας».

Ο Μάικλ Κοζάρις λέει ότι τηλεφώνησε στο 911 και περίμενε στο ακουστικό πολλά λεπτά πριν κάποιος τρέξει έξω και αρπάξει έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του ότι έρχεται ασθενοφόρο, αλλά θα πρέπει να περιμένει».

«Ο Νικ χάνει αίμα. Τρέχει παντού, και αρχίζει να χάνει τις αισθήσεις του», δήλωσε ο Κοζάρις και τότε ένα φίλος τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο κοντινό νοσοκομείο Michael Garron.

Ο Μάικλ Κοζάρις δήλωσε ότι άκουσε ότι ο συνάδελφός του έκανε ακτινογραφίες και πιστεύει ότι η σφαίρα βρίσκεται ακόμη στο χέρι του.

 

Πηγή: Toronto Star

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:30