12/07/2020 03:26:06

Βούτσης: Η κυβέρνηση θα πάει στις εκλογές χωρίς μεγάλες δυσκολίες

Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

 

Καλεσμένος στο Ραδιόφωνο 24/7  ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος εκτίμησε ότι η στήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα πάνε σε πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενέδωσε στην ατζέντα όσων δεν θέλουν σύνθετη ονομασία και την κάλεσε να απομονώσει τις ακραίες φωνές.

«Παρά την όποια κριτική η αντιπολίτευση είναι η μεγαλύτερη περίοδος ειρήνης, και κοινοβουλευτισμού», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μία ημέρα πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

«Η χώρα βγαίνει από την κρίση με την κοινωνία όρθια» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «δημιουργικές εστίες ανθρώπων που διαμαρτυρήθηκαν κατά της φτωχοποίησης της χώρας» οι οποίες όπως είπε «θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

«Όλα τα οικονομικά στοιχεία συντείνουν στο να υπάρξει αισιοδοξία και ένα νέο όραμα για τη χώρα» είπε, τονίζοντας τη σημασία του τουρισμού.

«Το φιλελεύθερο μοντέλο μαζί με άλλους παράγοντες όπως η διαφθορά οδήγησαν στη χρεοκοπία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Για το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε: «Από πλευράς τακτικής η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνει μια πολιτική ομηρεία ως προς τα διλήμματα που θέτει η ΝΔ. Δεν έχει προτεραιότητα τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου, απέχει από αυτή τη συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για τη συνεργασία με κεντρο-αριστερά, είπε άλλωστε: «Το θέμα είναι με ποιες πολιτικές θα βγούμε από το πρόγραμμα, με φόντο τη ΔΕΘ και τον προϋπολογισμό. Ποια ατζέντα θα διαμορφώσουμε. Ζητούμενο είναι ένα ευρύ πεδίο προγραμμάτων και θεμάτων που όλες οι παρατάξεις θα πάρουν θέση. Το πώς θα δημιουργηθούν οι συνεργασίες ή όχι ενόψει προεκλογικής χρονιάς θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες».

Για ένα ενδεχόμενο κάλεσμα σε Γεννήματα και Θεοδωράκη, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είναι ανοιχτό το πεδίο του διαλόγου που υπάρχει ανάμεσα στα κόμματα».

Για τους ΑΝΕΛ σχολίασε: «Είναι τίμια η συνεργασία. Πιστεύω ότι η στήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος». Παραδέχτηκε ωστόσο τη διαφωνία των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό.

Για πιθανές εκλογές δήλωσε: «Μόνο με πρόταση δυσπιστίας μπορεί να φύγει μια κυβέρνηση». Επανέλαβε δε, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη τετραετία αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκλογών το '18.

Για το Ποτάμι δήλωσε: «Με αφορμή το Σκοπιανό, μεταβαίνει σε προγραμματικό επίπεδο από μια κατάσταση σε άλλη, όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα. Υπήρξαν συγκλίσεις με το Ποτάμι σε διάφορα θέματα, τα θέματα των επόμενων μηνών θα καθορίζουν τις όποιες προγραμματικές συγκλίσεις».

Σχετικά με τις συντάξεις και τις περικοπές σχολίασε χαρακτηριστικά: "Οι συντάξεις είχαν κοπεί 11 και 12 φορές" είπε και έκανε λόγο για επικοινωνιακή προπαγάνδα.

«Είναι σαφές ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα αποτιμηθεί από το οικονομικό επιτελείο θα δώσει το σήμα για το πόσο μπορεί και στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό, η κυβέρνηση να αναδιαμορφώσει το τοπίο και μετά την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε για την περικοπή των συντάξεων.

Είπε ότι το θέμα της περικοπής των συντάξεων θα είναι το πρώτο που θα κοιτάξει η κυβέρνηση.

Για το Σκοπιανό ανέφερε: «Τυπικά θα μπορούσε να ψηφιστεί η συμφωνία και με κάτω από 151. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα για ευρεία πλειοψηφία».

Τέλος, δήλωσε πως είναι λάθος της αντιπολίτευσης «που αποφάσισε να συστρατευθεί με όσους λένε όχι σε σύνθετη ονομασία» και ζήτησε να καταδικάσει τις ακροδεξιές φωνές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.