search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:54
MENU CLOSE

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Θα έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο του 2018

23.07.2018 16:32
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

 

Τον Οκτώβριο του 2018 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, εκτίμησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει «να ξεπεράσει όλες τις ‘’καυτές πατάτες’’ που έχει να αντιμετωπίσει».

Αναλυτικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6, ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο 2018. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεπεράσει όλες τις “καυτές πατάτες” που έχει να αντιμετωπίσει. Ξέρετε, τουλάχιστον για τις δυτικές δημοκρατίες, οι συμφωνίες είναι τηρητέες. Πρέπει να πάμε σε εκλογές, διότι οι πολίτες πρέπει να διαλέξουν τα εναλλακτικά σενάρια, που θα τους προτείνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Στις 20 Ιουλίου μίλησα σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Σπάρτη, θέλοντας να δω εάν οι συμπατριώτες μου με στηρίζουν και αν δείχνουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Σας πληροφορώ ότι έγινε το αδιαχώρητο. Εμένα αυτό κάτι μου λέει. Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, η Φώφη Γεννηματά έκανε δύο συμπαντικές κινήσεις, οι οποίες θα είναι καταλυτικές και θα εξασφαλίσουν στην παράταξή μας ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές. Πρώτον, πήγε απέναντι στους υπολοίπους στο πολιτικό συμβούλιο για το θέμα του Σκοπιανού. Το έκανε διότι οι θέσεις του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεύτερον, κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση νόμου για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις.»

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος χαρακτήρισε άπειρο και ανεπαρκή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Οι πράξεις του πρωθυπουργού αποδεικνύουν την απειρία και την ανεπάρκειά του. Ο κ. Τσίπρας χάλασε τις σχέσεις της Ελλάδας με παραδοσιακούς, ιστορικούς συμμάχους. Προσωπικά δεν πιστεύω σε σενάρια. Αλλά όποιο σενάριο κι αν υπήρχε με τη Ρωσία, υπάρχει η διπλωματική οδός. Δεν πρέπει να διαλύει μία ισχυρή φιλία με τη Ρωσία, ανεξαρτήτως του τι έχει παιχτεί τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενημερώνει κανέναν για τις προθέσεις του. Πάει να ανοίξει το θέμα του Αλβανικού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Είμαστε μια αδύναμη χώρα, η οποία έχασε τους συμμάχους της, την ώρα που οι συμμαχίες αποτελούν ζωτική ανάγκη. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βλέπει τι συμβαίνει στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και να μην παρεμβαίνει. Την Τρίτη έχουμε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Σε ποια γιορτή της Δημοκρατίας θα πάμε με αυτά τα ανοιχτά μέτωπα;»

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν συνυπήρξαμε με τον Νίκο Κοτζιά».

«Ποτέ δεν συνυπήρξαμε με τον κ. Κοτζιά. Ήταν μία επιλογή του Γ. Παπανδρέου και την πλήρωσε. Τον είχαμε και στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν ξέρω τι έχει συμβεί με αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια που ήταν ο Κοτζιάς στο ΙΣΤΑΜΕ, το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε. Δεν έπρεπε να τα δούμε όλα αυτά; Όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στον εισαγγελέα. Ο Νίκος Κοτζιάς ακολουθεί μία πολιτική, που την έμαθε στην Ανατολική Γερμανία και τη Ρωσία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το δυτικό κόσμο. Είναι ένας οσφυοκάμπτης. Είδε εξουσία -που δεν είχε ξαναδεί ποτέ- και νομίζει ότι αν κάνει υπόκλιση στον Τραμπ ή αν πάει με τους Ίνκας στη Βολιβία, γίνεται εξωτερική πολιτική. Αυτά είναι ταξίδια δημοσίων σχέσεων, δεν είναι εξωτερική πολιτική. Η εξωτερική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την έχει στα χέρια του ο κ. Κοτζιάς και την Άμυνα ο Πάνος Καμμένος.»

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52