19/02/2020 16:26:24

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αν. και Δυτ. Αττική – Ευρωπαϊκή βοήθεια ζήτησε η Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αν. και Δυτ. Αττική – Ευρωπαϊκή βοήθεια ζήτησε η Ελλάδα - Media

 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τους εταίρους της μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επικοινώνησε τηλεφωνικώς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για την δοκιμασία της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού από τις σημερινές πυρκαγιές. Επιπλέον, του ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου έθεσαν στην διάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Ελλάδας πυροσβεστικά μέσα και έμψυχο δυναμικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Αναστασιάδη τονίζοντας ότι, και μέσα από αυτή την δοκιμασία, αναδεικνύεται η διαχρονική γνήσια αλληλεγγύη μεταξύ του Κυπριακού και του Ελληνικού Λαού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Περιφέρεια Αττικής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Τι να προσέξουν οι πολίτες

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι λόγω των πυρκαγιών έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας γραμμές μέσης τάσης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε τμήμα της Κινέτας, καθώς και σε οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

“Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε ετοιμότητα, με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού, και όπου επετράπη η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν ήδη αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στο δίκτυο, ενώ αναμένουν, λόγω του ότι η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, αμέσως μόλις δοθεί άδεια πρόσβασής τους στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή, να προβούν σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και της ηλεκτροδότησης”.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κ.λπ.), να θεωρήσουν ότι αυτό βρίσκεται υπό τάση και να μην έρθουν σε επαφή, αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ, ή να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Διευκρινίζεται ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, οφείλονται αφενός στην επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς κοντά στο δίκτυό του, κόβει άμεσα το ρεύμα στις σχετικές γραμμές προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι ρίψεις νερού από το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.