28/05/2020 02:09:23

Ν. Κορέα: Σχεδιάζει να αποσύρει μέρος του εξοπλισμού της στα σύνορα με τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Σχεδιάζει να αποσύρει μέρος του εξοπλισμού της στα σύνορα με τη Β. Κορέα - Media

 

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει τα φυλάκια και να αποσύρει μέρος του εξοπλισμού του που βρίσκεται ανεπτυγμένος κατά μήκος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το υπουργείο ανέφερε σε έκθεσή του προς μια επιτροπή του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας ότι σχεδιάζει να μειώσει ορισμένα από τα φυλάκιά του και να αποσύρει μέρος των μέσων του δοκιμαστικά σε πρώτη φάση, και κατόπιν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει αυτό το μέτρο αποκλιμάκωσης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σκοπός της δοκιμής είναι να υλοποιηθεί η συμφωνία για "να μετατραπεί η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε ζώνη ειρήνης", που είχε γίνει στη διακορεατική σύνοδο του Απριλίου, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είχε κάποιο σχόλιο να κάνει άμεσα όταν ερωτήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.