search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:04
MENU CLOSE

Νικαράγουα: Δεν παραιτείται ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγα

24.07.2018 06:25
Νικαράγουα: Δεν παραιτείται ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγα  - Media

 

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, ο Ντανιέλ Ορτέγα, αρνήθηκε ξανά τη Δευτέρα να παραιτηθεί, όπως αξιώνουν οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διαρκούν τρεις μήνες στην κεντροαμερικανική χώρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τονίζοντας αντιθέτως πως εννοεί να ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία τυπικά αποπερατώνεται το 2021.

«Η λαϊκή εντολή μας ολοκληρώνεται με τις εκλογές του 2021, όταν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές», επέμεινε ο Ορτέγα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά την απαίτηση της αντιπολίτευσης και των διαδηλωτών να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. «Η επίσπευση των εκλογών θα δημιουργούσε αστάθεια, ανασφάλεια (…) δεν θα έκανε τίποτε άλλο παρά μόνο να επιδεινώσει τα πράγματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας δήλωσε επίσης ότι οι πολυαίμακτες ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα από τη 18η Απριλίου έχουν πλέον τερματιστεί.

«Έχει περάσει πλέον μία εβδομάδα που η αναταραχή τερματίστηκε», δήλωσε. «Τα πράγματα βρίσκονται σε μια πορεία επιστροφής στην ομαλότητα στη χώρα», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις, τόσο εναντίον όσο και υπέρ της κυβέρνησής του, συνεχίζονται.

Πάνω από 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα των διαδηλώσεων και των ταραχών που ξέσπασε τη 18η Απριλίου με κεντρική απαίτηση την απομάκρυνση από την εξουσία του Ορτέγα, ο οποίος κατηγορείται από τους διαδηλωτές πως μαζί με τη σύζυγό του και αντιπρόεδρο Ροσάριο Μουρίγιο έχουν επιβάλει μια «δικτατορία» που χαρακτηρίζεται από τη διαφθορά και τον νεποτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01