21/01/2019 17:10:18

ΔΝΤ: Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ώς το τέλος του 2018

ΔΝΤ: Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ώς το τέλος του 2018 - Media

 

Στο 1.000.000% θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα μέχρι τέλος του έτους, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να τυπώνει χρήμα για να καλύψει το διογκούμενο δημοσιονομικό κενό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κρίση στη χώρα συγκρίνεται με αυτή στη Γερμανία το 1923 ή στη Ζιμπάμπουε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με δηλώσεις του Alejandro Werner, επικεφαλής του τμήματος δυτικού ημισφαιρίου του ΔΝΤ.

Ο ίδιος προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 18% το 2018 –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η συρρίκνωση θα είναι διψήφια- καθώς η παραγωγή πετρελαίου υποχωρεί σημαντικά.

"Η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας, ο υπέρ-πληθωρισμός και η αύξηση της επιδείνωσης στην παροχή των δημόσιων αγαθών καθώς και η έλλειψη τροφίμων, καταλήγουν σε μεγάλες μεταναστευτικές ροές, κάτι που θα οδηγήσει σε επιπτώσεις και στις γειτονικές χώρες", αναφέρει στο blogpost του ο Werner.

Η Βενεζουέλα πλήττεται από μια δραματική οικονομική κατάρρευση καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν πριν από τέσσερα χρόνια περίπου και οι αρχές έχουν αρνηθεί να εφαρμόσουν οικονομικές προσαρμογές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.