search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Daily Mail: Η Ελλάδα ζήτησε drones από τις ΗΠΑ για να «πιάσει» τους εμπρηστές

24.07.2018 08:04
Daily Mail: Η Ελλάδα ζήτησε drones από τις ΗΠΑ για να «πιάσει» τους εμπρηστές  - Media

 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται πως ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές από τις ΗΠΑ για να εντοπίσουν τους δράστες των φονικών πυρκαγιών που πλήττουν από χθες τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail, η Αθήνα ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλει ειδικά εξοπλισμένο UAV προκειμένου να επιτηρεί και να εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Μόνο σε σύμπτωση δεν αποδίδεται άλλωστε το γεγονός ότι 15 πύρινα μέτωπα ξέσπασαν την ίδια ώρα σε τρεις διαφορετικές περιοχές. 

Το αίτημα απηύθυνε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι όπως έκανε γνωστό τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ελλάδα, μετά από αίτημα του ΥΠΕΘΑ, ειδικά εξοπλισμένο drone που εποπτεύει τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς για ύποπτες κινήσεις.

«Το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:45